1
Има различни методи за обезкосмяване по лицето. Те включват електролиза, пинсети и епилатори. Тези методи обаче често имат странични ефекти, особено защото кожата на лицето е деликатна. Видът на косъмчетата и чувствителността на кожата на индивида може да определи вида на страничните ефекти, които ще се появят.

Пинсети
Въпреки бляскавия си вид, пинсетата не е най-добрият метод за обезкосмяване по лицето. Не само е болезнено, но може да увреди кожата ви. Пинсетите може също да доведе до болезнена и възпалителна инфекция в космения фоликул.

Въпреки че този инструмент представлява бърз и достъпен начин за премахване на косми от малки участъци от лицето, то не е постоянно решение за тези с големи количества косми по лицето.

Епилатор
На пазара има няколко вида епилатори за лице. Захранваните с батерии епилатори имат малки накрайници и могат да бъдат изтощени в рамките на една употреба, докато на моделите с кабел им липсва преносимост.

Първо, важно е да се отбележи, че епилаторите могат да бъдат много болезнени. При първите няколко употреби те могат да разкървят кожата и да я накарат да изглежда зле. Най-добре е да използвате лосион от алое вера, за да успокоите кожата си, тъй като ароматизираните продукти могат да раздразнят току-що епилираната ви кожа. Епилаторът също не осигурява трайно решение на проблема, и в зависимост от нуждата, може да се наложи да правите процедурата доста често.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика