1
Химическите анкери са вид анкерни болтове, базирани на адхезивна система на основата на смола. Използват се за закрепване на оборудване, опори за тръби, скоби за окачване и стени. Химическите анкери обикновено са по-скъпи от механичните. Освен това те могат да се използват в бетон. Прочетете, за да научите повече за химическите анкери и техните употреби.

Разчитат на лепилна система на основата на смола
Химическите анкерни болтове са вид структурен крепеж, който разчита на система на базата на смола за осигуряване на връзка. Двукомпонентните смоли в тези анкерни болтове реагират една с друга, за да образуват адхезивна система. Това им позволява да се използват за структурни приложения като арматурни връзки и стоманени дюбели.

Тези анкерни болтове се използват за закрепване на стоманени шпилки в различни субстратни материали като бетон, тухлена зидария и хоросан. Те са особено полезни за сгради, които имат по-слаба тухлена зидария, тъй като могат ефективно да се залепят към субстрата. Има обаче някои съображения, които трябва да имате предвид, преди да изберете тези котви за вашия проект.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика