1
Ако сте обмисляли да опитате нещо ново тази есен, има много екстремни спортове, от които да избирате. Можете да отидете на скално катерене без предпазна екипировка, да полетите с делтапланер, да опитате хели-ски или сандборд. Тези спортове могат да бъдат плашещи, но ще ви помогнат да останете концентрирани и съсредоточени, което ще ви помогне да победите страховете си.

Скално катерене без предпазна екипировка
Ако търсите приключенска есенна дейност, скалното катерене без предпазна екипировка може да бъде добър избор. Този спорт е предизвикателен и изисква психическа сила, но тръпката от покоряването на ново изкачване си заслужава. Въпреки че скалното катерене е дейност с висок риск, рискът от падане често е по-притеснителен за начинаещите, отколкото за опитните катерачи. Въпреки това, неуспехът е необходима част от катеренето и е единственият начин за подобряване.

Преди да започнете да се катерите, ще трябва да научите някои основни движения за скално катерене. Научете имената на различните видове задържания и как да ги хванете. Едно класическо захващане е гофриране, което е тесен ръб, който може да се хване само с върховете на пръстите. Когато се катерите по кримп, трябва да държите тялото си близо до стената, тъй като това ще ви помогне да избегнете напрежението върху пръстите си.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика