пердета и завеси от Curtains.bg
Без значение колко хубаво е обзавеждането ви, елементите в помещението трябва да се допълват иначе няма да имате приятно място за обитаване. Това е от особено значение при декорирането на стени и прозорци. За уникален и стилно изглеждаш дизайн на стаята, специалистите в търговията с пердета и завеси от Curtains.bg споделят, че е задължително да координирате вашите пердета с цветовете на стените.
  • Съобразете се с цветовете на стената
Ако сте се спрели на шарени пердета, уверете се, че десенът им съдържа поне малко от цвета на стената. Ако те са в бяло или слонова кост например, окачете завеси със същия фон. Ако пък стените са цветни, купете пердета, чиито фон е с основния им цвят. И при двата варианта не е нужно да се получи точно съвпадение на разцветките. Можете да играете с различните нюанси от всяка палитра.
  • Едноцветните пердета са стилни
За класически вид с едноцветни завеси, купете модел в цвета на стените, но в по-светъл или по-тъмен нюанс. Например, оранжеви завеси ще паснат на стени в прасковено и обратното. Ако искате по-минимална разлика в палитрите, ограничете се в рамките на два до три тона от цвета на стената.
  • Не прекалявайте с допълващите цветове
Допълнителните цветове може да са в конфликт един с друг. За да не става контрастът прекалено голям, не прекалявайте с многото цветове. Ако стени са сини, допълващият цвят в пердетата може да е ивица от оранжево, със слонова кост или оранжево-бели фигури. Друга идея е да изберете пердета с десен, който е съчетание от различни тонове, допълващи цветовете на стената.
  • Придържайте се към неутралното
Ако сте използвали ярък цвят за стените си, можете да омекотите цялостния вид на стаята, избирайки завеси в неутрален цвят. Белите пасват както на хладни, така и на топли нюанси на стените. За по-уникален дизайн, избере пердета в цвят шампанско, кремаво или слонова кост, ако стаята е с топло оцветени стени, или гълъбово сиви пердета за стени, боядисани със студен цвят. За визуален акцент, прихванете пердетата с лента от контрастиращ плат, която съответства на стените.

created by SEO web design