06/26/2019 - 13:58
Няма значение дали сте професионален майстор или любител, който иска да поправя сам нещата в дома си. Има набор от задължителни ръчни инструменти, с които можете да изпълните множество задачи.  Ще са Ви полезни за проектите, свързани с дървообработка, и за ремонт и поддръжка на домакинските уреди. Освен това, ръчните инструменти се предлагат в различни размери и ценови диапазони, и могат да бъдат закупени от почти всеки технически магазин.
Затова, определено си струва да инвестирате в качествен набор от инструменти. Именно поради тази причина, заедно със специалистите в търговията с ръчни инструменти от Bagira.bg сме подготвили кратък списък със задължителни и най-полезни инструменти, от които всеки се нуждае. 
 1. Гаечни ключове
  Те са ръчни инструменти, които Ви позволяват да затягате здраво разхлабени болтове и гайки със стандартен размер. Гаечните ключове могат да бъдат класифицирани в два типа - с отворен край или с отвор, въпреки че обикновено повечето модели са и с двата края. Закупуването им е изгодно, тъй като се предлагат както по отделно, така и в комплекти. 
 2. Отвертки
  Това са устройства, предназначени специално за задвижване или премахване на винтове. Размерът и формата на отвертката зависят от вида на винта, за който е предназначена. По-добрата съвместимост между отвертката и винта, води до по-малка вероятност от изплъзване на винтовете от ръцете Ви. Затова е задължително да изберете точната отвертка, предназначена за конкретната цел.
 3. Клещи
  Клещите са първокласни лостове, които функционират, когато приложената сила от ръката премине в челюстите им. Предлагат се в много форми и размери. Двата най-разпространени вида са плоските и тип „игла“. 
 4. Чукове
  Те са здрави ръчни инструменти, които се използват, чрез прилагане на огромна сила върху малка площ. Главата на типичен чук е с една тъпа плоска страна за удряне на предмети, а обратната страна се състои от нокът, който се използва за повдигане на обекти или за отстраняване на гвоздеи. Основната цел на чука е да забива пирони, особено в домакинствата. Чуковете могат да бъдат от различен тип, според приложенията им.
 5. Ръчни триони
  Ръчните триони са популярни ръчни инструменти, които трябва да притежава всеки професионалист. Те са от различен тип, на базата на тяхното приложение, и могат да бъдат намерени във всеки дърводелски цех. Някои примери за ръчни триони са трион, ножовка, пила и др. Ножовката е най-известният и лесно разпознаваем вид, предназначен за рязане на метали. 
 6. Длето
  ​Това е ръчен инструмент с форма на пръчка, който обикновено се използва заедно с чук, за да се забие пирон, да се направи дупка или да се създаде форма върху предмет. Длетото може да се използва и за различни занаятчийски цели, като например създаване на декоративни произведения на изкуството.
Изберете ръчните си инструменти разумно и се опитайте да избегнете излишни разходи за такива, които няма да използвате. Можете да разгледате и онлайн магазините, и да се възползвате от големи отстъпки.

created by SEO web design