07/09/2018 - 07:19
Солидната входна врата вероятно изглежда много по-добър вариант, от гледна точка на сигурността, но да не подценяваме и уюта, приятно влизащата светлина и чувството за добре дошли, създадени от стъклената врата. Ето защо сме силно привлечени от входните врати, които успяват да излъчват едновременно топлина, уют и уединение.
  • Един от най-простите начини, за постигане на всички тези неща при входните врати, е с матирано стъкло. Хубаво е да се предвиди на матираната врата фигура, която да е прозрачна, тъй като не може да се постави шпионка в средата на стъкления панел.
  • Матовото стъкло е привлекателен вариант, особено когато моделът е гравиран, придавайки на образа триизмерен вид.
  • Друг вариант е текстурираното стъкло. В зависимост от модела, може да се направи изцяло непрогледно към вътрешната част на къщата или поне леко да се изкриви визуализацията.
  • Витражът е друга привлекателна алтернатива, която Ви позволява да развихрите творческото в себе си. Тук може да изберете от красив пейзаж до произведение на изкуството.
Процесите, през които преминава стъклото, преди да има завършения вид, който виждаме Ще Ви представим най-важния от тях – закаляването. Това е процес, при който стъклото се загрява до много висока степен, на много висока температура и след това бързо се охлажда. След завършването на този процес стъклото вече не може да бъде рязано, пробивано,  кантирано, или подлагано на други обработки. Единствено може да се матира или ламинира. Предимствата на закаленото стъкло:
  • Безопасност. Вероятността от счупване е много малко, но ако все пак се случи, то стъклото се пръска на миниатюрни частици, като по този начин няма опасност от нараняване.
  • Здравина. Закаленото стъкло е в пъти по-здраво от обикновеното стъкло. То има по-висока термична якост, в сравнение с нормалното стъкло, поради което може да издържи на амплитудни разлики от 250°C. Също така е изключително стабилно при температури вариращи от -70°C до 300°С.
  • Сигурност. Закаленото стъкло е по-трудно за счупване.

created by SEO web design